Container
Container
Icon Kampagne klein

Genotstocht langs de Baden Wijnroute 

Ontdek en proef – De "Weinstraße" is een van de mooiste toeristische routes in Duitsland en loopt door de zonnige wijnregio 's van Baden. 

Juist in de herfst is het wijngebied Baden een echte plek van verlangen. De wijnoogst begint en tijdens het "Straußenseizoen" openen traditioneel veel wijnmakers gedurende enkele weken hun deuren en keukens en verwennen gasten met regionale wijnspecialiteiten en hartige lekkernijen. De "Strauße" of "Straußi" is een etablissement met meestal niet meer dan 40 zitplaatsen en behoort tot een wijnbouwbedrijf: de kinderen spelen op de binnenplaats, de ouders zitten gezellig bij elkaar, men raakt aan de praat en wisselt uitstapjestips uit. Er wordt geschonken wat groeit in de eigen wijngaard en geserveerd wat keuken, kelder en rookkamer te bieden hebben. Een kwart liter wijn past perfect bij de typische spek- en flammkuchen. Vanaf de Zwitserse grens in het zuiden tot aan de Badische Bergstraße in het noorden lokken langs de 500 km lange Badische wijnroute wijnplaatsen, wijnbouwbedrijven en wijnfeesten voor genoeglijke pauzes.

Evenementen langs de Baden Wijnroute

Breisach Münster

Wijn & 
Geschiedenis

Tijdens een rondleiding over de Breisacher Eckartsberg krijg je interessante feiten te horen over de geschiedenis van de stad en vooral over de wijnbouw. Tijdens een wijnproeverij met 'Schnaigerle' leer je de kunst van het wijnproeven met gids Christine Fichter.

Container
Icon Kampagne klein

Baiersbronn

Genieten van de natuur en culinaire hoogstandjes in het Nationaal Park Zwarte Woud.

Heerlijk wandelen: In Baiersbronn weten we hoe we met al onze zintuigen moeten genieten. En we leren het onze gasten graag. Tijdens een heerlijke wandeling bijvoorbeeld. We verwelkomen je met een glas mousserende wijn in het wandelinformatiecentrum. Dan gaan we op pad met onze wandelgidsen. Ook deze tocht leidt bergopwaarts naar prachtige uitzichten en onthult onderweg menig geheim. Bijvoorbeeld mooie plekjes in het bos waar een klein hapje op de wandelaars wacht. 
Maar dit is slechts de culinaire opmaat, want traditioneel stoppen de wandelaars bij een trekkershut voor een stevige snack. De ervaring leert dat beweging in de frisse lucht hongerig maakt. Het zijn echter niet alleen de smaakpapillen en ogen die kunnen genieten van de heerlijke tocht door het prachtige landschap, maar ook de geest. De gidsen hebben veel interessante en onderhoudende dingen te vertellen over het land, de mensen en de natuur. Plezier voor alle zintuigen.

Evenementen in Baiersbronn

Baiersbronner Schätze

Schatten van
Baiersbronn

Waar komt wat ik eet vandaan? Als het om de schatten van Baiersbronn gaat, is het antwoord duidelijk: rechtstreeks uit de regio. Dat is de smaak van Baiersbronn. De schatten uit Baiersbronn worden gemaakt door lokale producenten met regionale producten.

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.