Container
Container
Icon Kampagne klein

Baiersbronn

Genieten van de natuur en culinaire hoogstandjes in het Nationaal Park Zwarte Woud.

De Nationaal-Park-gemeente Baiersbronn is vooral bekend om haar uitstekende sterrengastronomie en het "Baiersbronn Wandelparadijs" met een netwerk van 550 kilometer aan wandelpaden. De perfecte symbiose tussen natuur en culinaire hoogstandjes is de "Culinaire wandelhemel". Hier kunnen fijnproevers die van wandelen houden letterlijk met al hun zintuigen van de plaatselijke natuur genieten - van een culinaire wildeplantenwandeling tot een heerlijk bad in de stam van een dennenboom.

En wat je eet, waar komt dat eigenlijk vandaan? Bij de schatten uit Baiersbronn, van ijs met sparrenpuntjes tot luchtgedroogde korstham en appelbrandewijn, is het antwoord duidelijk: direct van thuis, gemaakt door lokale producenten met regionale producten. De duurzame schatten zijn verkrijgbaar in diverse restaurants in Baiersbronn en vers rechtstreeks van de producenten.

Kulinarischer Wanderhimmel Baiersbronn

Kräuterkörble+

Beleef een smaakzoektocht in Baiersbronn. Ontdek de oorspronkelijke genoegens van de natuur van Baiersbronn met onze wildeplanten-gidsen - een dag voor alle zintuigen. 

Alle evenementen in Baiersbronn 

Container
Icon Kampagne klein

Genotstocht langs de Wijnstreek Baden-Baden 

Ontdek en proef – De "Weinstraße" is een van de mooiste toeristische routes in Duitsland en loopt door de zonnige wijnregio 's van Baden. 

Vooral in de herfst is het wijnland Baden een echte trekpleister. De wijnoogst begint en in het "Straußen"-seizoen openen traditioneel veel wijnboeren hun deuren en keukens voor een paar weken en verwennen gasten met regionale wijnspecialiteiten en hartige delicatessen. De "Strauße" of "Straußi" is een kroeg met gewoonlijk niet meer dan 40 zitplaatsen en hoort bij een wijnhuis: de kinderen spelen op de binnenplaats, de ouders zitten gezellig bij elkaar, ze praten en wisselen tips uit voor uitstapjes. Er wordt geserveerd wat in hun eigen wijngaard groeit en wat de keuken, kelder en rokerij te bieden hebben. Een kwartliter wijn past perfect bij de typische spek- en flammkuchen. Wie zin heeft in een stevige regionale keuken, bestelt Bibbiliskäs (kwark), Brägele (gebakken aardappelen) en Schäufele (varkensschouder). Straußenwirtschaften (wijnlokalen) (in het noordelijke deel van de wijnroute ook wel Besenwirtschaft genoemd) zijn een levende traditie en worden beschouwd als een onmisbaar onderdeel van de wijncultuur van Baden. Van de Zwitserse grens in het zuiden tot de Badische Bergstrasse in het noorden is de 500 km lange wijnstreek Baden-Baden omzoomd met wijndorpen, wijnhuizen en wijngaarden waar u heerlijk kunt uitrusten. Over het algemeen geldt het volgende: daar waar het boeket hangt, is het open.

Evenementen langs de wijnstreek Baden-Baden 

Badischer Weinradweg

Culinaire fietstocht

in het Markgräflerland 

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.