Container
Container
Icon Kampagne klein

Freudenstadt | Stad binnen, wild buiten

Freudenstadt ligt in het hart van het noordelijke Zwarte Woud. Hier komen de beleving van de natuur en de stad op een unieke manier samen.

Freudenstadt ligt in het centrum van het noordelijke Zwarte Woud. Hier worden natuur- en stadsbeleving op unieke wijze gecombineerd. Met meer dan 200
winkels en eet- en drinkgelegenheden rond het grootste marktplein van Duitsland met zijn 50 waterfonteinen, is Freudenstadt een levendig centrum. Hier is altijd wat te beleven: het muziekfestival van het Zwarte Woud voor liefhebbers van klassieke muziek, een eersteklas theaterprogramma, openluchtconcerten in de Schwarzwald-Air en in de Kulturgarten of het zomertheater op de Kienberg. De verscheidenheid en kwaliteit van het culturele programma is uniek in de regio. In 2025 wordt hier ook de tuinshow gehouden.  
Als je de voorkeur geeft aan rust en natuur, hoef je maar een paar stappen te lopen om je in de ongerepte bossen aan de rand van het nationale park te bevinden. Wandelen, mountainbiken of wintersport - sportliefhebbers vinden hier een perfect ontwikkeld netwerk van wandelpaden. Met Zwarte Woud Plus zijn al meer dan 80 aanbiedingen en evenementen in uw vakantie inbegrepen. 

Evenementen in Freudenstadt

Stadtführung Freudenstadt

Rondleidingen 
met een thema

Tijdens onze themarondleidingen ontdek je onze stad vanuit verschillende invalshoeken: culinair, historisch, natuurlijk en cultureel. 

Container
Icon Kampagne klein

Culturele hoogtepunten in de zomer in Freiburg

Freiburg im Breisgau, de zonnigste stad van Duitsland met de meeste wijngaarden, biedt zijn bezoekers een breed scala aan manieren om plezier te maken of te ontspannen. 

In mei veranderen de idyllische beekjes van Freiburg in het perfecte decor voor een ontspannen picknick. Uitgerust met een doos gevuld met zoete en hartige lekkernijen, bier en wijn, zoeken zowel inwoners als bezoekers een gezellig plekje op langs de Bächle om van het leven te genieten. Andere data zijn 24 juni, 22 juli en 26 augustus.

In juni vult muziek het Münsterplatz plein, terwijl het Münsterplatz concert nationale en internationale artiesten van verschillende genres samenbrengt. En als je de gastvrijheid van Baden in al haar pracht en praal wilt ervaren, mag je het wijnfestival van Freiburg begin juli niet missen. Hier nodigen wijnbouwcoöperaties en wijnhuizen je uit om zes dagen lang te genieten van wijn, mousserende wijn en culinaire hoogstandjes.

Het hoogtepunt van de zomer is ongetwijfeld het Tent Muziek Festival in juli, dat dit jaar zijn 40e verjaardag viert. Drie weken lang biedt de tentstad op het platteland een ongeëvenaard aanbod van muziek uit alle genres - rock, pop, jazz, blues en klassiek. Plus dans- en variétéshows.

In september draait alles in Freiburg om mode en culinaire hoogstandjes. Het Fashion and Food Festival tovert het stadscentrum om in een catwalk en biedt een feest voor de zintuigen.

Evenementen in Freiburg

Betty BBQ Freiburger Münster

Rondleidingen 
door de stad

De stad Fribourg biedt een breed scala aan mogelijkheden - van de klassieke rondleiding met gids tot een thematische rondleiding naar keuze door de oude stad, en niet te vergeten actieve routes - zodat je je groepsvakantie individueel kunt organiseren. 

Container
Icon Kampagne klein

De lente ontwaakt in Karlsruhe

Van voorjaarsbaden in het eerste openluchtzwembad van Duitsland tot ontspannen Segway-tochten door de dierentuin en het verkennen van de stad van de mediakunst met de Hop-On-Hop-Off bus - Karlsruhe biedt een breed scala aan voorjaarsactiviteiten.

Kunst en cultuur floreren ook, vooral in het nieuwe culturele district, de Hallebau Karlsruhe, waar vier grote culturele instellingen onder één dak zijn verenigd. Het imposante kasteel huisvest het fascinerende Baden Museum en is ook het startpunt voor een ontdekkingstocht door het weelderige groen van het Hardt Forest en de Botanische Tuinen.

In levendige wijken zoals het "Kreativpark Alter Schlachthof" mengen kunst en cultuur zich met een bruisende creatieve scene, vergezeld van een gevarieerd gastronomisch aanbod en trendy bars. Maar voor liefhebbers van een middeleeuwse sfeer biedt Karlsruhe een aantal charmante hoekjes, zoals de wijk Durlach met zijn pittoreske marktplein, historische stadsmuren en charmante steegjes.

Evenementen in Karlsruhe

Karlsruhe CityTour

Hop-On-Hop-Off in Karlsruhe

Onze dubbeldekker cabrioletbus maakt een bezoek aan Karlsruhe tot een belevenis. Ontdek een schat aan interessante en onderhoudende informatie over Karlsruhe met onze "audiogids"! Je kunt naar believen in- en uitstappen bij elf belangrijke haltes in de stad Karlsruhe.

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.