Container
Container
Icon Kampagne klein

Lente in Karlsruhe

Dankzij de vele groene oases verandert Karlsruhe in de lente in een zee van kleuren!

De stijgende temperaturen nodigen ertoe uit om lekker naar buiten gaan om van de zon te genieten in de metropool in Baden-Würtemberg. De restaurants, terrasjes en biertuinen nodigen uit om even te gaan zitten. Op de weekmarkten is het een drukte van belang en er zijn weer allerlei evenementen in de buitenlucht. Inmiddels zijn er ook weer rondvaarten met de MS Karlsruhe op de Rijn mogelijk. 
Slenteren, genieten en de sfeer proeven – daarvoor zijn de winkelstraten en pleintjes van Karlsruhe perfect. Van eco-fashion en markten met lokale producten tot gezellige café's, je vindt hier alles wat je hart begeert. Superhandig: in de studentenstad is alles te voet of op de fiets gemakkelijk bereikbaar. En in de meest fietsvriendelijke stad van Duitsland is fietsen natuurlijk hoe dan ook een prima idee. De uitstekende ligging op de Rijnvlakte, het gematigde klimaat en het compacte, goed bereikbare centrum zijn de perfecte voorwaarden voor ontspannen fietsplezier in en om Karlsruhe. Van uitstapjes naar musea, wandelingen langs de architectonische sporen van Bauhaus of Jugendstil tot de trendy kunstscène, op cultureel gebied is er voor elk wat wils te vinden. En wie het wat rustiger aan wil doen, kan de UNESCO-stad ook comfortabel verkennen aan boord van een van de rode dubbeldekkers.
Insider tip: een spannend uitstapje naar Durlach. In de oudste stadswijk zorgen het schilderachtige marktplein, de “Schlossplatz” (kasteelplein) en talrijke nauwe steegjes voor een historische sfeer die het ontdekken meer dan waard is.

Evenementen in Karlsruhe

Karlsruhe CityTour

Wat is rood aan de zijkanten en hemelsblauw aan de bovenkant? Dat klopt - de open dubbeldekkers voor onze populaire hop-on, hop-off tours. Was alles maar zo simpel: hop on, hop off, hop on, hop off - een echt individuele en spontane manier om Karlsruhe te ontdekken.

Container
Icon Kampagne klein

Freiburg

Freiburg is niet alleen de groenste stad van Duitsland, het verwent zijn gasten ook met de meeste zonne-uren. Freiburg is omgeven door bossen en wijngaarden en biedt zelfs in het centrum van de stad, met zijn stadstuin en op de Schlossberg met zijn uitkijkpunt "Kanonenplatz", goede mogelijkheden om te ontspannen. Freiburg heeft echter nog veel meer te bieden - voor een perfecte dag of zelfs voor een langer verblijf. 

Zuidelijk licht, aangename temperaturen, mediterrane vegetatie, levendige pleinen, lange nachten - dit of iets dergelijks zou Toscane - of Freiburg im Breisgau - kunnen beschrijven.

De geschiedenis van Freiburg is nog steeds present in de historische gebouwen en pittoreske steegjes. Het middeleeuwse Schwabentor, de versierde façades en de dom van Munster (Freiburger Münster) staan in een spannend contrast met moderne, duurzame en toekomstgerichte architectuur. Slenter door de historische oude stad, de groene wijk Vauban en geniet van de zuidelijke flair in een van de liefdevol aangelegde tuinen en parken.

De Freiburger Münstermarkt vindt elke weekdag direct voor de kathedraal plaats. Aan de noordkant van de kathedraal vindt u de beroemde Freiburgse worstkraampjes. De "Lange Rote" (lange rode worst) met of zonder uien mag u niet missen, hij hoort gewoon bij elk bezoek aan de markt. 

Of het nu gaat om een reis terug in de tijd naar de oprichtingsgeschiedenis van Freiburg, een wandeling door het groen of een koel drankje in de biertuin boven de daken van de stad - de Schlossberg is altijd een bezoek waard. 

De Alte Wache ligt aan de oostkant van de Münsterplatz in Freiburg en biedt naast een glas wijn op het wijngaardterras uit het grote wijnassortiment in de kelder ook ontelbare wijnbelevenissen.

Ontdek de stad Freiburg

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.