Container
Container
Icon Kampagne klein

Lente in Karlsruhe

Karlsruhe, de „Poort naar het Schwarzwald“, is een levendige en dynamische stad midden in een groen landschap waar de kuns van het leven voorop staat.

"Nume net hudeln – Gewoon niet haasten" is het motto van de inwoners van Karlsruhe. Karlsruhe ligt in de gastronomische deelstaat Baden-Württemberg en de nabijheid van Frankrijk is overal te merken: hier zijn genot en culinaire hoogstandjes groot geschreven. Voor vrienden van goede smaak is het daarom de moeite waard Karlsruhe vanuit culinair oogpunt te ontdekken. Of het nu gaat om fijnproevers, foodies of nachtbrakers -– hier vindt iedereen iets van zijn gading.

Maar Badens genieten betekent niet alleen lekker eten, Flädlesuppe, Schupfnudeln of Badense wijn. Genieten in Karlsruhe betekent juist die wijn daar drinken, met vrienden, bij zonsondergang op het terras van de Turmberg met een fantastisch uitzicht over de Rijn en de Pfalzts. Winkelen op de weekmarkt, fietsen door het Hardtwald of zelfs het moment in het theater waarop je iets voelt. Het moment in de ZKM (Kunsthalle Karlsruhe) waarop het kunstwerk je 10 jaar jonger doet voelen, of de picknick op de weide achter het kasteel van Karl-Wilhelm. Welkom bij het moment.

Evenementen in Karlsruhe

Karlsruhe CityTour HopOn HopOff

Karlsruhe CityTour

Wat is rood aan de zijkanten en hemelsblauw aan de bovenkant? Dat klopt - de open dubbeldekkers voor onze populaire hop-on, hop-off tours. Was alles maar zo simpel: hop on, hop off, hop on, hop off - een echt individuele en spontane manier om Karlsruhe te ontdekken.

Container
Icon Kampagne klein

Freiburg

Freiburg is niet alleen de groenste stad van Duitsland, het verwent zijn gasten ook met de meeste zonne-uren. Freiburg is omgeven door bossen en wijngaarden en biedt zelfs in het centrum van de stad, met zijn stadstuin en op de Schlossberg met zijn uitkijkpunt "Kanonenplatz", goede mogelijkheden om te ontspannen. Freiburg heeft echter nog veel meer te bieden - voor een perfecte dag of zelfs voor een langer verblijf. 

De zomer wordt gevierd in Freiburg -– de evenementenkalender is bijzonder vol tijdens het warme seizoen. Beleef het savoir-vivre van de stad en geniet van de Freiburgse zomer in de openlucht: met een lokaal gebrouwen biertje op het Schlossbergfest of een glas "Kalte Sofie" (ijswijn) op het 50e Freiburgse wijnfeest!

Ook buiten op de Münsterplatz vindt het vier- tot vijfdaagse nationale en internationale cultuurfestival plaats: De Münsterplatz wordt dan gevuld met pop/rock, klassieke- en elektromuziek.

Gasten uit heel Europa reizen af naar het legendarische ZMF (Zelt-Musik-Festival). Gedurende 2,5 week biedt de tentstad op het platteland een onovertroffen aanbod van muziek uit alle genres -– rock, pop, jazz, blues, klassiek. Plus dans en vaudeville.v Vier met ons mee!

Evenementen in Freiburg

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.