Container
Container
Icon Kampagne klein

Opper Zwarte Woud 

Neem deel aan een wandeling midden in een karaktervol bos, dankzij onze ruime keuze aan routes en aanbiedingen om het Zwarte Woud te bezoeken. 

Binnen het 1700 kilometer lange gemarkeerde netwerk van wandelpaden, dat ook bergpaden omvat, bevindt zich de Hochschwarzwälder Route, een buitengewoon netwerk van paden. Ook de "Menzenschwander" route is gemakkelijk te bedwingen, zelfs voor minder atletische mensen, omdat het slechts een paar hoogtemeters betreft. Het biedt unieke uitzichtpunten zoals de "Menzenschwander"-watervallen.

De kloven van het Opper Zwarte Woud zijn uitstekend geschikt voor natuurbelevenissen: De Wutachschlucht is een van de grootste natuurlijke schoonheden van de regio. De grootste canyon van Duitsland is meer dan alleen een kloof. Hij is een bestemming voor wandelaars die graag de wilde natuur ontdekken.  Elke wandeling biedt hoogtepunten, waar u de dierenwereld en de gevarieerde flora kunt ontdekken.  Verschillende wandelingen nodigen uit om de kloof te verkennen, bijv. het Drie Klovenpad of het Gourmetspad door de Rötenbachkloof naar de monding van de Wutach.  De wandeling door de Lotenbachklamm is niet minder spectaculair, maar wel iets korter. Aan het eind wacht de herberg "Schattenmühle" met een hapje en een drankje.

Een paar stappen zijn voldoende voor een tête-à-tête met de wonderen van de natuur. Hier kunt u uitrusten, nieuwe energie opdoen en het leven van alledag vergeten.

Highlights in het Opper Zwarte Woud 

Höllental

Zonsopgangtour 

met rustiek ontbijt

Container
Icon Kampagne klein

Freudenstadt

Freudenstadt, een hoofdstad van het Zwarte Woud, die op een zeer originele manier natuur en stadsverkenning met elkaar verbindt. 

Freudenstadt ligt op een zonnig plateau op een hoogte van 730 m in het hart van het Zwarte Woud aan de rand van het Nationale Park. De stad, waar drie toeristische routes elkaar kruisen, is een ideale uitvalsbasis om het hele Zwarte Woud te verkennen. Freudenstadt werd in 1599 door hertog Friedrich I van Württemberg gesticht. De beroemde architect Heinrich Schickhardt ontwierp het vierkante grondplan van de stad, waarvan het marktplein, omgeven door prachtige arcaden, het grootste van Duitsland is. Het marktplein is nu het centrale uitgaanscentrum van de stad met talrijke winkels, restaurants en cafés en een waterpartij met 50 fonteinen - ideaal om te flaneren, te feesten en te ontspannen.

Freudenstadt is een aantrekkelijke bestemming voor alle generaties met een breed scala aan culturele evenementen, entertainment, spel, avontuur, zomer- en wintersport. Liefhebbers van rust en ontspanning zullen zich hier ook thuis voelen, want de stad is al meer dan 50 jaar een kuuroord geschikt voor klimatotherapie. Golfen op een 18-holes baan, wandelen, nordic walking, paardrijden, fietsen, mountainbiken, zweefvliegen, paragliding of tennis - dit is slechts een kleine greep uit de sportieve activiteiten die in Freudenstadt kunnen worden beoefend. Verrijk uw verblijf in Freudenstadt met het uitstekende culturele programma met theaters, concerten en uitvoeringen.

Wandelen in Freudenstadt

Alle evenementen van Freudenstadt

Container
Icon Kampagne klein

MIJN ZWARTE WOUD 

Blader door onze kaart en laat u inspireren voor uw verblijf in het Zwarte Woud.