Container
Container
Icon Kampagne klein

Hoog Zwarte Woud 

Neem deel aan een wandeling midden in een karaktervol bos, dankzij onze ruime keuze aan routes en aanbiedingen om het Hoge Zwarte Woud te bezoeken. 

Ontdek de zomervakantie in het Hoge Zwarte Woud! Als het op lagere hoogtes in de zomer windstil is en de hitte drukkend, dan is het tijd om de hoogten van het Hoge Zwarte Woud te ontdekken! De diepblauwe Titisee, het borrelende bronwater van de Donau of de vele natuurlijke buitenzwembaden zijn slechts een paar van de vele verfrissende plekjes in de vakantieregio. Ontdek de beroemde Wutachkloof tijdens een wandeling over de gecertificeerde kennerspaden of maak van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een rondleiding en om alles te leren over de flora en fauna in dit unieke natuurgebied. Een hoogtepunt is de wandeling over de nieuwe BlackForest Line hangbrug, die de Todtnau-waterval op een hoogte van meer dan 120 meter overspant. De natuurlijke waterval met een verval van 97 meter is een belangrijk natuurlijk hoogtepunt in het Hoge Zwarte Woud en het uitzicht vanaf de hangbrug zal je de adem benemen. Onze tip voor gezinnen zijn de waterspeeltuinen en natuurlijke buitenzwembaden in de vakantieregio. In Schonach kunnen de kleintjes zich uitleven bij het meer in het kuurpark en op warme dagen kunnen ze naar hartenlust spetteren in de buitenzwembaden met natuurlijk gefilterd water. De zomer biedt ook veel evenement-hoogtepunten. Beleef tijdens de picknickzomer buitengewone picknicks voor gezinnen op de boerderij, op volle zee met de waterfiets of met muzikale omlijsting in idyllische parken. De nachtfestivals aan de Schluchsee en de Titisee zijn ook evenementen die je niet mag missen. Beleef een spectaculaire zomeravond aan de oever van het meer in juli en augustus met een feestmijl, muziek en culinaire aanbiedingen.

Icon Kampagne klein

Highlights in het Hoge Zwarte Woud 

Ontdek de verborgen juweeltjes van het Hoge Zwarte Woud - een reisbestemming vol natuurlijke wonderen en onvergetelijke ervaringen! 

Container
Icon Kampagne klein

Freudenstadt

Freudenstadt, een hoofdstad van het Zwarte Woud, die op een zeer originele manier natuur en stadsverkenning met elkaar verbindt. 

Randonnée à Freudenstadt

Natuur & Actief Je actieve vakantie in Freudenstadt - merkbaar en rijk aan ervaringen Buiten zijn - actief zijn en tegelijkertijd frisse en gezonde lucht inademen, dat is mogelijk in Freudenstadt. Het kleine stadje in het Zwarte Woud wordt omringd door bossen en weiden en ligt op een hoogvlakte op een hoogte van ongeveer 750 meter. Hier kun je uitstekend wandelen. We hebben goed bewegwijzerde rondleidingen in en rond Freudenstadt voor je klaarliggen: het romantische Christophsdal, de reuzensparren met grootvaderspar, het Heimatpfad Kniebis of de gezellige golfbaan-ronde met prachtige oude bomen. Wie echter op de in 1929 aangelegde golfbaan liever de golfclub ter hand neemt, is op de 18-holes golfbaan van harte welkom. Of het nu gaat om een bio-, e-, race- of mountainbike, we hebben de juiste tour voor elke wens. Onze gezinnen met kinderen en recreatieve fietsers bevelen wij graag de betoverende dalafdalingen aan: Tour de Murg of Kinzigtal fietsroute, langs rivieren en rivierlandschappen, kloosters, meren en de mooiste vakwerkstadjes…terug gaat het heel eenvoudig met de bus of de trein. Als gast is je Konus-gastenkaart inbegrepen. Op zoek naar uitdaging? Dan profiteer je van de hoogteverschillen in het middelgebergte van het Noord Zwarte Woud, want hier wachten uitdagende tochten die je naar eigen inzicht kunt indelen. Beloon jezelf daarna met een stuk Schwarzwalder kersentaart of een stevig avondbrood met echte Schwarzwalder ham in een van onze gezellige snack- en wandelhutten.

Icon Kampagne klein

Hoogtepunten in Freudenstadt 

Ontdek de hoogtepunten van Freudenstadt - een bruisende stad midden in de natuur die unieke ervaringen biedt! 

Container